×
En del av Stockholms stad
Teater
Marie Göranzon och Helena Bergström i Ett dockhem 2. Premiär 21 september på Stora scenen. Kulturhuset Stadsteatern 2018.
Foto: Matilda Rahm

Arkiverat evenemang:

Ett dockhem 2

Av Lucas Hnath


Stora scenen


När Nora Helmer gick ut genom dörren och lämnade man och barn var det för alltid. Trodde hon. Men 15 år senare är hon tillbaka – hon har ett ärende.

Det har gått bra för Nora. Hon är författare (under pseudonym)och skriver bestsellers om kvinnor som precis som hon själv värderar friheten högt. Men hon har också samlat på sig fiender – män.

Nu har Nora stämt träff med Ann Marie – hennes egen barnjungfru. Hon som tagit hand om och uppfostrat Noras och Torvalds nu vuxna barn.

Nora behöver hjälp med en sak – sedan ska hon försvinna för alltid. Som om hon aldrig funnits.

Unge prisbelönte amerikanska dramatikern Lucas Hnath riktar en granskande blick mot karaktärerna i Ibsens mästerverk från 1879 och placerar dem i en tid lik vår egen. Det är en blick som både innehåller humor och medkänsla över allt som inte går ihop i livet. Helena Bergström och Marie Göranzon möts i kraftmätningen mellan Nora och Ann Marie.

Press

»Det är fantastiskt att se de två (Marie Göranzon och Helena Bergström) på scenen.« Kulturnytt, SR

»Helena Bergström gör skickligt en Nora som inser att hon aldrig kan sluta slåss« SvD

»Göranzon med sin kraft och utstrålning« SvD

»Philip Zandén... är underbar att se på scen igen« Expressen

»Tunga skådespelarinsatser« Eskilstuna-Kuriren 

»Föreställningen är oavbrutet underhållande och man bara måste tycka om den.« Eskilstuna-Kuriren 

»Nu fungerar "Ett dockhem 2" lite som den där dörren som spelar en så viktig roll på scenen. Med sina fyra, olika perspektiv öppnar den upp för egna reflexioner om kvinno- och mansroller, föräldraskap, ansvar klass, val och frihet.« Eskilstuna-Kuriren 

»Helena Bergströms Nora visar tydligt att kvinnor fortfarande, 140 år efter det att "Ett dockhem" hade premiär, måste föra sin kamp för egenvärde och sin självständighet i relation till män och barn.« Eskilstuna-Kuriren

Helena Bergström och Philip Zandén i Ett dockhem 2. Europapremiär 21 september på Stora scenen. Kulturhuset Stadsteatern 2018.
 Marie Göranzon i Ett dockhem 2. Europapremiär 21 september på Stora scenen. Kulturhuset Stadsteatern 2018.
Helena Bergström och  Marie Göranzon i Ett dockhem 2. Europapremiär 21 september på Stora scenen. Kulturhuset Stadsteatern 2018.
 Marie Göranzon och Helena Bergström i Ett dockhem 2. Europapremiär 21 september på Stora scenen. Kulturhuset Stadsteatern 2018.
Helena Bergström  och Marie Göranzon i Ett dockhem 2. Europapremiär 21 september på Stora scenen. Kulturhuset Stadsteatern 2018.
Helena Bergström och Matilda Ragnerstam i Ett dockhem 2. Europapremiär 21 september på Stora scenen. Kulturhuset Stadsteatern 2018.
Helena Bergström i Ett dockhem 2. Europapremiär 21 september på Stora scenen. Kulturhuset Stadsteatern 2018.
 Philip Zandén, Marie Göranzon och Helena Bergström i Ett dockhem 2. Europapremiär 21 september på Stora scenen. Kulturhuset Stadsteatern 2018.
Philip Zandén och Helena Bergström i Ett dockhem 2. Europapremiär 21 september på Stora scenen. Kulturhuset Stadsteatern 2018.

Information

Scen

Stora scenen

Speltid

1:45 h, ingen paus

Premiär

21 september 2018

Pris

  • Ordinarie:395 kr
  • Pensionär:360 kr
  • Scenpasset:360 kr
  • Stud. från 26 år:280 kr
  • Barn t.o.m. 12 år:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater

Just nu inga föreställningar inlagda