×
En del av Stockholms stad
Teater
Ett samtal om... Snövit och de 7 gubbarna - femininitet, maskulinitet och mystik. Kulturhuset Stadsteatern 2018

Arkiverat evenemang:

Ett samtal om...

Snövit och de 7 gubbarna - femininitet, maskulinitet och mystik


torsdag 11 oktober 2018
Foajé Klara • Fri Entré


Med Kolbeinn Karlsson och Nene Ormes, med moderator Martina Lowden.

SNÖVIT - vem är hen? Vad är det att vara, eller vilja vara en prinsessa i vår tid? Är sagan om Snövit egentligen en hyllning av gubben? 

Välkomna till ett samtal om prinsessor och gubbar. Femininet, maskulinitet och mytisk skönhet. Allra mest blir det snack om Snövit, som sätts upp på Kulturhuset Stadsteatern under hösten. 

***Fri entré***
VAR & NÄR: 11 OKTOBER KL.18.00 I FOAJÉ KLARA

Under hösten presenterar dramaturgiatet på Kulturhuset Stadsteatern en serie samtal under rubriken Ett samtal om...
Samtalen är fristående och bygger på teman ur pjäser ur vår aktuella repertoar. Den 28 september hade Snövit premiär på Klarascenen i regi av Staffan Valdemar Holm. I rollen som Snövit ser vi Maja Rung.

Martina Lowden är författare och frilanskritiker. Sedan 2005 är hen redaktör för ponton, en litteraturtidskrift av och för unga. Hens senaste bok var rimsagan ”Hur man blir en sten” (2014), ett samarbete med konstnären Klara Kristalova.” Pressbild i svartvitt & färg kommer här, förlåt att den dröjt! Fotograf är Sanna Fogelvik, så uppge gärna hennes namn i anslutning till bilden.

Nene Ormes är författare till böckerna om de Sära i Malmö, Udda verklighet och Särskild. De handlar om väsen och varelser med magiska och mytiska krafter som gömmer sig bland vanliga människor. 
Hon har tillbringat fem år som guide i Egypten, ett sätt att använda arkeologiexamen som bas för berättande. Tillsammans med kollegor från Science Fiction Bokhandeln har hon rest runt och hållit föredrag om olika delar av fantastiklitteraturen. Omberättade sagor är ett av de ämnena. 

Kolbeinn Karlsson är konstnär och serietecknare, utbildad på serieskolan i
Malmö. 2009 utkom hans debutserieroman Trollkungen och har sedan dess medverkat regelbundet i galago. Hans verk ”Badhusdagbok” har stått utställt på fridhemsplans tunnelbanestation sen 2017.

TeaterFri entré