×
En del av Stockholms stad
Musik
Kaah

Arkiverat evenemang:

Kaah + Endorphins + Melo

Stockholm Soul 2019


26 april - 27 april
Nalen •Konserten är ett av Kulturhuset Stadsteaterns samarbeten under 2019. Biljettlänken tar dig vidare till Nalens bokningssida.

Kaah

Kaah är albumaktuell med New Orleans

Med sitt nya album sätter Kaah tonen för sin framtid. Det finns musik som är stillastående och så finns Kaah. På “New Orleans” hör man en artist i ständig förändring. Albumet spränger musikaliska vallar och växlar mellan monoton funk, houseiga toner och samtida soul. På samma gång hypermodernt och djupt rotat i den afroamerikanska musikhistorien.

 “New Orleans” är Kaahs sjätte album i en karriär som startade för över 20 år sedan när han revolutionerade svensk musik genom att göra soul på svenska grundat i gedigen hiphoptradition. 

 – Inför den här skivan har jag lyssnat mycket på Moodymann, Jessy Lanza och Mwuana. Jag har även återupptäckt gamla Marvin Gaye-plattor som nu fått nytt liv när jag ser och känner ur andra perspektiv. Plötsligt hör jag den desperation som finns i Marvins röst när han sjunger om sorgsen kärlek.

ENDORPHINSHon är sångaren med den gyllene rösten. Han är producenten och textsmeden. De har känt varandra hela livet och de växte praktiskt taget upp mitt i den blommande musikscenen i Stockholm. Tillsammans är de The Endorphins.

Inspirerade av 90-talets RnB, 60-talets motown, vardagens poesi och i enkla ord – så skapar The Endorphins drömmig, euforisk, soulful och funky musik baserad på feel-good-vibes och rosa sockervadd.

"Vår musik handlar om att framkalla endorfiner. Det handlar om kärlek, vänskap, klubbar, fester och sex. Vi vill sprida bra energi, med en touch av future RnB. Energin i våra låtar influeras mycket av den energin som existerade i NYC under 70-talet – den där flykten från verkligheten som disco-eran bestod av" säger The Endorphins.

Instagram >
Facebook >

MELO

Under sitt kreativa alias Melo, skapar Nils Tull musik som andas soul och rnb. En sångare, musiker och producent, som med sitt debutalbum Off My Chest tog kritiker och musikälskare med storm.

Uppföljaren lät vänta på sig, men nu jobbar Melo på ett nytt soloalbum. På Stockholm Soul spelas några av dom nya låtarna för första gången någonsin. Uppbackad av musiker i världsklass, alltid med Melos unika röst i fokus, blir det en spelning du inte vill missa.Instagram >
Facebook >


Stora Salen
Dörrar: 20:00

Konsertstart: 21:00


2019 när huset vid Sergels torg renoveras finns Kulturhuset Stadsteatern istället på över tio platser runt om i stan! Nalen är en av de platser där vi dyker upp under 2019. Läs om våra nya spelplatser här.

MusikNalen