×
En del av Stockholms stad
Musik
Anomalie
Foto: C.M. Manikmati Photography

Arkiverat evenemang:

Anomalie

Stockholm Jazz Festival


Studion


Han är skolad pianist inom jazz och klassiskt. Det märks när Nicolas Dupuis bländar publiken med säkerhet, teknik och känsla bakom syntarna.

Med albumet Métropole hyllade pianisten Nicolas Dupuis sin hemstad Montreal och den vibrerande musikscen som finns där. Den klassiskt skolade pianisten har också studerat jazz och det märks när hans fingrar rör sig över klaviaturet. Det är snabbt, finurligt och genreöverskridande.

Stilmässigt landar Anomalie i gränslandet mellan r&b, funk och jazz – alltid med en polerat snygg yta. I studio producerar han allt själv. Men för att kunna presentera den tekniskt avancerade musiken tar han live hjälp av tre medmusiker. De ser till att det hela tiden vibrerar av liv och nya infallsvinklar.

När musiksajten ThisSongIsSick hyllade Anomalie för den snygga produktionen, det tekniska kunnandet och känslan för melodier rundade de av med orden: "if Mozart was a producer, he would be Anomalie". Och även om det kanske är väl stora ord säger det något om den drivkraft som finns i detta projekt.

Konserten är en del av Stockholm Jazz Festival 12–21 oktober.
www.stockholmjazz.se


Åldersgräns: 13 år i målsmans sällskap annars 18 år
Dörrarna öppnas 19:00

Konsert 20:00

Information

Scen

Studion

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

21 oktober 2018

Pris

  • Ordinarie:190 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Studion

Just nu inga föreställningar inlagda