×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Suzanne Brøgger
Foto: Isak Hoffmeyer

Arkiverat evenemang:

Suzanne Brøgger (Danmark)

I samtal med Johanna Ekström


Under Fontänen


Möt en av Danmarks främsta författare, Suzanne Brøgger, i samtal med Johanna Ekström. Suzanne Brøgger är känd för sina romaner om kärleken, erotiken och det moderna samlivets problem. Brøgger har också gjort sig ett namn som knivskarp, och inte sällan provocerande, samtidskommentator, vilket hon gav ytterligare bevis på med sin senaste bok Norsk omelett (2018).

Suzanne Brøgger sitter i Danska Akademien. Hon nominerades till Nordiska Rådets litteraturpris år 2000 för essäsamlingen Sejd (2002) som utgörs av ett antal reflektioner över 1900-talet. Tidigare har hon nominerats för Transparence (1994). Hon är aktuell 2019 med romanbiografin Koral.

Johanna Ekström är verksam som författare och konstnär. Hon utkom 2016 med boken Dagbok 1996-2002.

Om Koral

Koral handlar om uppväxten i Thailand, franska älskare, ett experimenterande sexliv, frihetslängtan, livslust, desperation, förälskelse och ett sökande efter identitet.

Eller med författarens egna ord: "Varför ville jag skriva om mina tidigare romaner? Svaret är enkelt. För att jag ville berätta att kvinnor blir sinnessjuka när de blir förälskade. Bli den du är heter det i ett gammalt visdomsord om hemligheten bakom all utveckling. Vägen går genom litteratur, kreativitet och – kärlek. Men man vet inte om det när det sker. Först efteråt förstår man vad allt gick ut på. Jag ödelägger mina böcker för att säga ja till livet om och om igen - och jag har återkomponerat min livshistoria i ett nytt ljus."Samtalet görs i samarbete med Norstedts. Koral är översatt av Urban Andersson.

Information

Scen

Under Fontänen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

14 februari 2019

Pris

  • Ordinarie:140 kr
  • Stud. från 26 år:110 kr
  • Pensionär:110 kr
  • Ung under 26 år:110 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen, Under Fontänen

Just nu inga föreställningar inlagda