×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Claire Messud
Foto: Ulf Andersen

Arkiverat evenemang:

Claire Messud (USA)

I samtal med Linn Ullmann


Årsta Folkets Hus Teater


Möt den amerikanska författaren Claire Messud. En av vår tids viktigaste författare, i samtal med Linn Ullmann. Hennes första roman nominerades till PEN/Faulkner Award, men det stora genombrottet kom med The Emperor’s Children (2006) som nominerades till Bookerpriset och blev en bestseller. Hon är nu aktuell med romanen Den brinnande flickan. 2019 kommer hennes genombrottsroman Kejsarens barn för första gången i svensk översättning.

Linn Ullmann fick ett omedelbart genombrott med debutromanen Innan du somnar (1998). Därefter har ytterligare fem romaner publicerats. Den senaste romanen De oroliga (på sv. 2016) har unisont hyllats som ett mästerverk. De oroliga har även dramatiserats och gått för utsålda hus på Dramaten, i regi av Pernilla August. Linn Ullmanns verk har översatts till ett flertal språk.

Samtalet hålls på engelska.

Om Den brinnande flickan

Julia och Cassie har varit bästa vänner sedan de gick i förskolan. De har delat allt, inklusive en längtan bort från Royston, den sömniga staden i Massachusetts där de växer upp. Men när flickorna når tonåren börjar de glida ifrån varandra. Deras olika klassbakgrunder gör sig gällande, och Cassie slår in på en farlig väg som i slutändan kommer att krossa hennes äldsta och viktigaste vänskap.

Julia berättar om vad som hände då när allt verkade börja falla isär. Men medan hon berättar, blir det allt tydligare att historien om henne och Cassie glider henne ur händerna.



Samtalet görs i samarbete med Natur & Kultur. Den brinnande flickan är översatt av Eva Johansson.

2019 när huset vid Sergels torg renoveras finns Kulturhuset Stadsteatern istället på över tio platser runt om i stan! Årsta Folkets Hus Teater är en av de platser där vi dyker upp under 2019.
Läs om våra nya spelplatser här.

Information

Scen

Årsta Folkets Hus Teater

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

23 maj 2019

Pris

  • Ordinarie:140 kr
  • Stud. från 26 år:110 kr
  • Pensionär:110 kr
  • Ung under 26 år:110 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen, Årsta Folkets Hus Teater

Just nu inga föreställningar inlagda