×
En del av Stockholms stad
Konst/Design
Anna Charlotta Gunnarson
Foto: Jessica Segerberg

Arkiverat evenemang:

Women’s corner

Med Anna Charlotta Gunnarson


Studion


Under ett antal fredagar bjuder vi in till samtal där kända och okända personer berättar sin historia och om en händelse som gjort avtryck i deras liv – och samhället.

Var själv gärna med och bidra till historien genom att berätta din eller en annan kvinnas historia som är värd att lyftas fram.

Fredag 17 maj: Anna Charlotta Gunnarson, författare, journalist och musiker

Popmusiken är och har varit full av kvinnor, men vilken plats har de fått i historieskrivningen? Vilka var kvinnorna och musiken som formade folkhemmet och ungdomskulturen?  

Välkommen till Women’s corner den 17 maj med Anna Charlotta Gunnarson - författare, journalist och musiker som sätter nytt ljus på musikhistorien. Nu är hon aktuell med faktaboken Kvinnorna som formade pophistorien (Atlas, 2019) – om bland andra Neneh Cherry, Siw Malmkvist och Agnetha Fältskog. Anna Charlotta Gunnarson ligger bakom den prisbelönta UR-serien "Pop och politik" och 2014 Augustnominerades hon för sin faktabok Popmusik rimmar på politik.

I samtal med Lina Thomsgård, chef för Stockholms kvinnohistoriska som bland annat grundat Rättviseförmedlingen, varit programledare för Kobra och som gett ut antologin En annan historia.
 
I samarbete med Stockholms Kvinnohistoriska.

I biljettpriset ingår entré till utställningen och samtalet. Fri entré för dig som är under 26 år.

I Studion, Sergels torg 3

Information

Scen

Studion

Speltid

1:00 h, ingen paus

Premiär

17 maj 2019

Pris

  • Ordinarie:40 kr
  • Stud. från 26 år:40 kr
  • Pensionär:40 kr
  • Ung under 26 år:0 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Konst/Design, Studion

Just nu inga föreställningar inlagda