×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Free Speech Festival, Forum/Debatt 13-15 november 2018

Arkiverat evenemang:

Free Speech Festival

13-15 november


13 november - 15 november 2018
Foajé 3, Studion, Hörsalen • Fri Entré


Aktivisten och konstnären Maria Aljochina från ryska Pussy Riot, ny utställning från Västsahara av fotografen Johan Persson och journalisten Anna Roxvall, filmer, samtal och konserter är några av delar av innehållet på Free Speech Festival 13-15 november. Festivalen, som har temat internet och det fria ordet online, bjuder på ett fullspäckat program för att fira Stockholms 20 år som fristad för hotade kulturutövare.

Vad är din röst värd? Under tre dagar borrar vi i makten och friheten att yttra sig. I det lilla – vad händer med din röst på internet? Och i det stora - vilka är spelarna på den globala arenan som har kraft att försvara yttrandefriheten världen över? Möt makthavare, journalister, artister, författare och aktivister som tillsammans utgör en del av alla de röster som formar yttrandefriheten idag och framåt. Festivalen avslutas med Fängslade Författares Dag, med tema Iran, arrangerat av Svenska PEN. Se hela programmet nedan!

Stockholm är med i nätverket ICORN, som består av städer världen över som erbjuder en trygg plats för kulturutövare som är utsatta för censur och förföljelse. Mer om det här www.icorn.org

Free Speech Festival anordnas av Stockholms stad tillsammans med Internationel Cities of Refuge Network och Svenska PEN samt med stöd av Kulturrådet och Svenska institutet.

Forum/DebattStudionFri entré