×
En del av Stockholms stad
Film
Eva Melander
Foto: Tove Risberg

Arkiverat evenemang:

Stockholms Filmskola: Eva Melander


Klarabiografen


Måndagen den 10 december kl. 18:00 välkomnar vi skådespelaren Eva Melander till Stockholms Filmskolas inspirationsseminarium på Klarbiografen.

På seminariet kommer Eva Melander att tala om sitt arbete och sina rollgestaltningar, nu senast i den väldigt speciella huvudrollen i John Ajvide Lindqvist-filmatiseringen Gräns. Moderator är filmkritiker Jan Lumholdt.

Eva Melander, född 1974 i Gävle, utbildades på Teaterhögskolan i Malmö 1998-2002. På film har hon gjort uppmärksammade insatser i bland annat Sebbe, Flocken och tv-serien Rebecka Martinsson. Hon har även en fruktbar scenkarriär, senast i Rickard III på Uppsala stadsteater, där hon spelar titelrollen.

I samband med seminariet visas filmen Gräns, i höstas utsedd till Sveriges bidrag till Oscar-utdelningarna 2019.

Foto: Tove Risberg

Seminarier är ett viktigt komplement till den praktiska undervisningen på Stockholms Filmskola. Vi har bjudit in några av våra tidigare elever - Sveriges mest framgångsrika regissörer, fotografer, manusförfattare, producenter, klippare m.m. - för att berätta om det som inspirerar dem, för att prata om film och förutsättning för film i Sverige och utomlands.

Varmt välkomna!

Information

Scen

Klarabiografen

Speltid

2:00 h, ingen paus

Premiär

10 december 2018

Pris

  • Ordinarie:70 kr
  • Pensionär:70 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Film

Just nu inga föreställningar inlagda