×
En del av Stockholms stad

Arkiverat evenemang:

this is Sweden – Library in residence


16 april - 19 maj
Lava • Fri Entré


Vad är ett bibliotek? Vad är en samling? Kan böcker vara konstverk? Lava undersöker de här frågorna genom att testa "Library in residence" (ungefärlig översättning: bibliotek på tillfälligt besök), en ny utställningsserie med bokverk i fokus, samlade av olika personer och organisationer vi är nyfikna på.

Först ut är this is Sweden och grundaren Pablo Londonos samling av konst och designböcker som vi fått låna och som kommer att aktiveras genom samtal och workshops. Böckerna kan inte lånas hem, men kom och bläddra, läs, rita av och inspireras!

Måndag 22 april kl. 14–15: this is Sweden /Pablo Londono berättar hur deras designprocess går till. För dig som vill börja med design av kläder eller är modeintresserad.

this is Sweden är en kreativ plattform som startades 2013 av syskonen och designduon Ana och Pablo Londono. Ambitionen med projektet är att söka efter nya alternativ till den modebransch som vår generation har ärvt. this is Sweden drivs först och främst av ett socialt engagemang och en antirasistiskt agenda, där bland annat mode och kreativitet blir de verktyg som vi använder i vår aktivism.

thisissweden.nu

instagram.com/thisisswedennu

Lava • Ung • Fri entré • Under Fontänen

Lava

Lava är ett bibliotek som välkomnar alla mellan 14–25 år. Här kan du låna böcker, instrument, arbeta i verkstan och få stöd att förverkliga egna projektidéer.

Lava hittar du Under Fontänen.

Öppettider:
Måndag–fredag 14–19
Lördag–söndag 11–17

Öppettider under Höstlovet
28 oktober–3 november
Måndag–fredag 13–19
Lördag 12–16
Söndag 11–17

About us (In English)