×
En del av Stockholms stad
Vällingby
Tusen serier

Arkiverat evenemang:

Teckna med Tusen Serier!

anmälan öppen till 9 april


tisdag 11 april 2017
Trappan • Fri Entré


Att rita serier är inte så svårt som man kan tro. Tillsammans gör vi serier där vadsomhelst kan hända. Du kan också få tips om olika sätt att berätta just dina historier.

Serielärare: Amanda Casanellas, en av serietecknarna bakom Tusen Serier som vill öppna upp den svenska seriekulturen för fler serieskapare med ursprung i andra länder. Tusen Serier vill visa att det finns tusen håll att komma ifrån, tusen historier att berätta!

Serierna från workshopen kommer efteråt att samlas i ett fanzine (en liten serietidning) som släpps den 24 april då Amanda Casanellas besöker Bokmåndag. Mer info finns här.

Alltför länge har den svenska seriekulturen varit en väldigt svensk angelägenhet. De serier som getts ut i Sverige har, med några få undantag, varit gjorda av infödda svenskar och handlat om saker som i stort sett bara rör infödda svenskar. Tusen Serier är här för att ändra på det och har hittills gett ut 15 böcker med fler på väg. Tusen Serier jobbar med bokpublicering, workshops och utställningar för att visa att det finns tusen sätt att berätta en historia, tusen håll att komma ifrån. Mer info besök Tusen Serier finns här

Amanda Casanellas har tecknat serier i flera år och håller i Tusen Seriers workshops. Bland annat har hon gjort serien Blatte Royale som publicerats i Dystopia #6 (Seriefrämjandet & Wormgod). 2014 skrev hon novellen Myling som sedan tecknades i serieform av Yossra El Said och gavs ut av Tusen Serier.

Gör intressanmälan här!

Workshopen är gratis att delta i. Vi bjuder på en frukt under eftermiddagen. Workshopen vänder sig till dig från 10 år och uppåt och vi prioriterar dig som bor i närområdet och ser gärna att du har ursprung i ett annat land än Sverige.

Anmäl ditt intresse senast söndagen den 9 april.

Vi har ett begränsat antal platser. Vi bekräftar platser efterhand, men du får veta allra senast om du kommer med måndagen den 10 april. Vi kommer också att ha en reservlista.

Har du frågor? Maila: vallingby@stadsteatern.stockholm.se