×
En del av Stockholms stad
Vällingby
Bokmåndag våren 2018 på Kulturhuset Stadsteatern VÄLLINGBY

Arkiverat evenemang:

BOKMÅNDAG


Vällingby, Trappan • GRATIS UNDER 26ÅR


Bokmåndag är tillbaka! I ett samarbete med föreningen Trappan och Vällingby bibliotek bjuder vi in åtta nya inspirerande författare för samtal och läsning. Kom till Vällingbys vardagsrum för att lyssna, umgås och få din bok signerad.

23 april – Lawen Mohtadi – ett samtal om Katarina Taikon

Lawen Mohtadi är en av Sveriges absolut främsta kännare av människorättskämpen Katarina Taikon och har under tio års tid arbetat med att i olika former dokumentera hennes gärning. Hösten 2012 gav Lawen Mohtadi ut den prisbelönta Den dag jag blir fri, den första biografin någonsin om Katarina Taikon som blev mycket uppmärksammad i media. Boken följdes av filmen Taikon som hon skrev och regisserade tillsammans med Gellert Tamas. Lawen Mohtadi har också redigerat Katarina Taikons böcker om Katitzi, inför återutgivningen av bokserien.

Lawen Mohtadi är journalist, författare och dokumentärfilmare. Hon har varit verksam som krönikör och kritiker i bl.a. DN och sammanställde 2014 boken Rasismen i Sverige: nyckeltexter 2010–2014 tillsammans med Devrim Mavi. Sedan 2015 är Lawen Mohtadi förläggare på Natur & Kultur.

Samtalet leds av Mia Winge, regissör till Katitzi på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby.

Alla samtal är gratis för alla under 26 år, ingen biljett behövs!

Tidigare samtal: 29 januari Kjell Johansson om boken Familjen. 12 februari Alexander Salzberger – Kicktorsken. 12 mars Alexandra Pascalidou – Ett samtal om #metoo, 26 mars Susanne Boll - bokrelease med musik!

Information

Scen

Vällingby, Trappan

Speltid

1:00 h, ingen paus

Premiär

12 september 2016

Pris

  • Ordinarie:60 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Vällingby

Just nu inga föreställningar inlagda