×
En del av Stockholms stad
Teater
Storydox
Foto: grafik: Mats Rehnman

Arkiverat evenemang:

Storydox


Olika spelplatser


Berättar-succén Storydox fortsätter hos Kulturhuset Stadsteatern, och expandrar även till Skärholmen. Med sitt ärliga tilltal och till synes enkla berättarmagi, är Storydox dokumentära berättarscen en plats för dig som älskar berättelser direkt ur livet.

Varje kväll på Storydox går fem personer upp på scen och berättar avgörande historier ur sina egna liv. Med inspiration från bland annat amerikanska The Moth skapas unika berättarkvällar där ingen historia är den andra lik. En mick, en människa, en berättelse. Och en varm publik som får lyssna och förundras.

Under hösten återkommer Storydox tre gånger med tre olika teman och fem berättare varje kväll. Varje person är coachad av professionella storytellers och sceneventet händer bara en enda gång.

Lyssna på en intervju i P4 Stockholm här

Måndag 2 oktober - Snedsteg

Hör en riktig Romeo och Julia historia, om den förbjudna kärleken som uppdagades efter en ambulanshelikopterfärd. Gruvarbetaren som natt efter natt tvingades till en livsfarlig kapplöpning för att vinna ett jobbkontrakt. Författaren som gick på förlagsfest utklädd på helt fel sätt. Den kanske lite väl oskuldsfulla tonåringen som upptäckte sockiplast och miljövetaren som gick med i en rebellgrupp som fjortonåring, utan att kunna föreställa sig att det skulle få dödliga konsekvenser

Medverkande: Amir Vafa, Agnes Branting, Eva Lejonsommar, Jian Sulyman, Petrus Andersson

Varje person är coachad av professionella storytellers och varje scenevent händer bara en enda gång.

Måndag 6 november – Funnet och försvunnet

Hör en mammas hjärtkramande berättelse om att förlora sin son och söka försoning. Folkhögskolestudenten som bosätter sig vid Sveriges mest UFO-täta sjö, där saker börjar försvinna. Journalisten som tar med sig sin nalle till Sydafrika för att se fotbolls VM. Kvinnan som söker respekt i det offentliga rummet men möts av nåt helt annat. Och ballongföraren som vill hjälpa en ung romsk man till ett bättre liv, men istället drar in honom i ett kidnappningsdrama.

Medverkande: Catrine Lundell, Eveline Grassman, Kerstin Lithner, Peter Magnusson, Shora Dehnavi.

Torsdag 14 december – Nära ögat

Polisen som var gruppchef under Husby-kravallerna och fick höra att i natt ska en polis dö. Och fritidsledaren som var ute för att lugna upploppet men istället hamnade i nåt som verkade vara ett practical joke. Killen som lever gömd när polisen ringer på dörren. Fyrabarnspappan som tvingas välja om hans barn ska leva eller dö. Och mamman vars son cyklar jorden runt med sin flickvän, men bara en av dom kommer tillbaka hem.

Medverkande: Adem Dresevic, Anders Djurestad, Gregor Bergman, Maria Niemi Börner, Maria Zahir.
Scen: Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen

Remi Tawose
Zippora Sznajderman
Agnes Rehn Storydox
Wendy
Patrik Storydox
Ebba Junker
Anette Storydox

Information

Scen

Olika spelplatser

Speltid

2:00 h, inklusive 1 paus

Premiär

7 mars 2016

Pris

  • Ordinarie:100 kr
  • Stud. från 26 år:70 kr
  • Pensionär:70 kr
  • Ung under 26 år:70 kr
  • Barn t.o.m. 12 år:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater

2017-12-14
torsdag
18:15
75 Platser kvar
Skärholmen BOKA / KÖP
2018-02-08
torsdag
18:00
83 Platser kvar
Vällingby BOKA / KÖP