En del av Stockholms stad
Teater
Storydox
Foto: grafik: Mats Rehnman

Arkiverat evenemang:

Storydox


Kafé Klara


Berättar-succén Storydox fortsätter hos Kulturhuset Stadsteatern. Med sitt ärliga tilltal och till synes enkla berättarmagi, är Storydox dokumentära berättarscen en plats för dig som älskar berättelser direkt ur livet.


Varje kväll på Storydox går fem personer upp på scen och berättar avgörande historier ur sina egna liv. Med inspiration från bland annat amerikanska The Moth skapas unika berättarkvällar där ingen historia är den andra lik. En mick, en människa, en berättelse. Och en varm publik som får lyssna och förundras.

Under våren återkommer Storydox tre gånger med tre olika teman och fem berättare varje kväll. Varje person är coachad av professionella storytellers och sceneventet händer bara en enda gång.

Lyssna på en intervju P4 Stockholm här

Måndag 8 maj

Tema: Från ovan

Hör cirkusartisten som såg sin cirkuspartner bryta nacken, och som sedan själv en dag föll. Den unga pappan som ber en högre makt om hjälp för att lyckas vända sitt liv och ta hand om sin dotter. Prästen som råkar ut för en Hövdinghjälm, limousinföraren som hela tiden förhandlar med Gud, och polisen om när han radikaliserades och ville kriga för rebellgruppen Folkets Mujahedin.

Medverkande: Abraham Kinning, Anna Lagerkvist, Camilla Lif, Hanif Azizi, Monica Wadsworth.

Varje person är coachad av professionella storytellers och varje scenevent händer bara en enda gång.

Måndag 10 april - Levande materia

Hör biståndsarbetaren som får en ovärderlig möjlighet i Nelson Mandelas närhet. Tjugofemåringen som träffar sitt livs kärlek och får veta att han har cancer. Den nyskilde mannen som vågar sig ut i internetdejtingens värld. Aktivisten som får revidera sin världsuppfattning. Och mannen som kan tillverka egen jord.

Medverkande gjorde: 
Anders HolmbergAnnika MagnussonLina BlikstadMårten Thorslund och Sara Bondesson.

Konferencier: Angelika Prick

Måndag 13 mars – Livsfarlig ledning

Hör kvinnan vars pappa tyckte att han var krigshjälte, men i själva verket var SS-soldat. Gangstern som tog över ledningen för ett behandlingshem, för att slippa sitt eget fängelsestraff. Den ansiktsblinde datateknikern som inte ens känner igen sin familj, gymnasieläraren som nästan tappar det och fosterhemsbarnet som ledde sig själv i helt fel riktning i livet.

Medverkade gjorde: Christer Tjäder, Eva Edberg, Helga Hofbauer och Patrik Pelosio och Peter Milton.

 

Vill du dela din berättelse på Storydox? Skicka in din berättelse här>

Storydox görs av Berättarkompaniet Fabula Storytelling och Produktionsbolaget Munck. Kolla in Storydox hemsida och se filmer med berättelser från tidigare föreställningar, eller lyssna på podcasten:storydox.se

Håll utskick på vår hemsida för fler aktiviteter som tillkommer under Stockholm Berättar.

Remi Tawose
Zippora Sznajderman
Agnes Rehn Storydox
Wendy
Patrik Storydox
Ebba Junker
Anette Storydox

Information

Scen

Kafé Klara

Speltid

2:00 h, inklusive 1 paus

Premiär

7 mars 2016

Pris

  • Ordinarie:180 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater, Kafé Klara, Klara Nätter

Just nu inga föreställningar inlagda