En del av Stockholms stad
Teater
Shoresh - The ground is on fire. Fri scen, Kulturhuset Stadsteatern 2017
Foto: straubsky.com

Arkiverat evenemang:

Shoresh / Marken brinner

Shoresh / The ground is on fire


Premiär 15 november 2017
Kilen


Shoresh/Marken brinner är en föreställning, som med utgångspunkt i fyra samtida uppror i Europa och USA, iscensätter historiska och samtida akter av civil olydnad som förändrat världen i en mer demokratisk riktning.

Föreställningen är en uppföljning på den uppmärksammade och halvvägs in i spelperioden nedlagda föreställningen Marken brinner - en föreställning om uppror genom Husby/Clichy-sous-Bois/Tottenham/South Central. Shoresh/Marken brinner vill diskutera frågor om folkrörelser, civilt motstånd och organisering för demokratiska rättigheter i en värld där rasism, homofobi, kapitalism och sexism går hand i hand och låter makten definiera vad motståndet har för riktning, syfte och ambitioner.

Föreställningen kommer att spelas på upprorsorterna Los Angeles, Paris, London och Stockholm och bygger på ett internationellt samarbete med poeter i de fyra proteststäderna. Föreställningen är även inbjuden till Puerto Rico, Mexiko och San Diego.

Shoresh/The Ground is on Fire är skapad av aghili/karlsson (som står bakom uppmärksammade verk som Vahák och Europa Europa) diskuterar frågor om folkrörelser, civilt motstånd och organisering för demokratiska rättigheter. aghili/karlsson består av dramatikern och regissören Nasim Aghili och konstnären och scenografen Björn Karlsson.

Information

Scen

Kilen

Speltid

1:20 h, ingen paus

Pris

  • Ordinarie:175 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater, Kilen, Fri scen

2017-11-15
onsdag
19:00
32 Platser kvar
Premiär BOKA / KÖP
2017-11-16
torsdag
19:00
87 Platser kvar
BOKA / KÖP
2017-11-17
fredag
19:00
87 Platser kvar
BOKA / KÖP
2017-11-18
lördag
18:00
80 Platser kvar
BOKA / KÖP