×
En del av Stockholms stad
Teater
Readings 25 november
Foto: Matilda Rahm

Arkiverat evenemang:

Readings


lördag 25 november 2017
Foajé 3 • Fri Entré


Kulturhuset Stadsteaterns konstnärliga personal välkomnar en nyfiken publik att ta del av nyskriven och klassisk dramatik. På Readings öppnar vi dessutom upp för efterföljande samtal där publiken får agera bollplank i en kreativ process. Här ges en unik chans för teaterintresserade att få inblick i vad som händer när skådespelare tar sig an nytt material och ett tillfälle för en författare att pröva idéer på en publik.

Vid varje tillfälle presenteras ett nytt verk. Arrangemanget inleds med en kort introduktion från författaren, därefter sker en läsning av pjäsen och avslutningsvis inbjuds publiken att delta i diskussion och frågestund.

Lördag 25 november

Tamara
Av John Krizanc

Pjäsen kan beskrivas som världens mest ambitiösa rumsteater och handlar om hur det är att leva i en diktatur.

Pjäsen är baserad på mötet mellan målarinnan Tamara de Lempicka och poeten, krigshjälten, erotomanen och protofascisten Gabriele d’Annunzio, vars porträtt Lempicka hoppas få uppdraget att måla. De två möts i hans villa i Gardone Riviera vid Gardasjöns sydvästra strand.

Tamara hade urpremiär på Strachan House, Trinity-Bellwoods Park i Toronto, Canada,  1981. Därefter har den bland annat spelats I Los Angeles, New York, Buenos Aires, Mexico City och i Pittsburgh.

Medverkande:

Tiril Wishman Eeg-Henriksen
Anders Johannisson
Jan Mybrand
Shebly Niavarani
Odile Nunes
Matilda Ragnerstam
Gunilla Röör
Per Sandberg
Jörgen Thorsson
Lottie Törnros

Fri entré – inga biljetter krävs!