×
En del av Stockholms stad

Verkställande Producent, PARKTEATERN

Kulturhuset Stadsteatern är en del av Stockholm Stad och är en verksamhet för alla stockholmare, unikt både ur ett nationellt och internationellt perspektiv. Verksamheten rymmer en mångfald av kulturuttryck, såväl professionellt som eget skapande där kultur utövas, tas in och prövas. Kulturhuset Stadsteatern omfattar ca 450 medarbetare och är därmed en av norra Europas största kulturinstitutioner.

Kulturhuset Stadsteatern söker
Verkställande Producent PARKTEATERN

Kort om verksamheten

En av Kulturhuset Stadsteaterns enheter är Parkteatern som innefattar dom konstnärliga verksamheterna Parkteatern, Kretsteatern, Soppteatern och Marionetteatern. Enheten producerar cirka 600 publika möten på årsbasis. Tjänsten som verkställande producenten ingår i produktionsavdelningen och du rapporterar direkt till Program- och produktionschef, men som verkställande producent i enheten arbetar du väldigt nära den konstnärliga chefen. Produktionsavdelningen arbetar med samtliga program och är verksamhetens största avdelning. Den består av fem enheter; producentenhet, planeringsenhet, program- och föreställningsteknisk enhet, dekorenhet, mask/peruk- och kostymenhet. Vid avdelningen finns cirka 170 tillsvidareanställda och ett antal visstidsanställda.

Arbetsuppgifter

Som verkställande producent har du operativt och ekonomiskt ansvar för den verksamhet som bedrivs på enheten. Detta innebär framförallt att ansvara för de produktioner som tas fram på avdelningen i nära samarbete med enhetens producenter. Du har även personalansvar för den administrativa och tekniska personalen och du har en scenchef som du arbetar nära och som har ett delegerat personalansvar för den tekniska staben.

Du är ansvarig för programläggning av Parkteaterns program tillsammans med den konstnärliga chefen och att avtal upprättas och tillstånd söks.

Du ansvarar för, hanterar och rapporterar produktionernas och enhetens övergripande ekonomi. I ansvaret ingår sedvanliga producentuppgifter såsom att leda, planera och följa upp projekt inom verksamhetsdelen. Även andra arbetsuppgifter med anknytning till hela Kulturhuset Stadsteatern kan förekomma.

Kompetens

För att lyckas i denna befattning tror vi att du är utbildad scenkonstproducent från StDH, har annan motsvarande utbildning eller har skaffat denna kompetens på annat sätt. Du har förståelse för såväl den konstnärliga processen som behovet av praktisk styrning.

Du har lätt för att hantera ekonomi både vad gäller budgetarbete och uppföljning. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta i den komplexa miljö som en stor kulturinstitution innebär, och att du har tidigare erfarenhet av personalansvar. Det är meriterande om du har arbetat i en internationell kontext.

Som person är du tydlig, entusiasmerande och drivande. Du har en väl utvecklad samarbetsförmåga och kan ansvara för flera parallella projekt samtidigt. Viktigt att du är lösningsorienterad.

Kulturhuset Stadsteatern vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning. Tjänsten är på heltid. Tjänstgöring på kvällar och helger förekommer. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av

Program- och produktionschef Peter Kollarik peter.kollarik@stadsteatern.stockholm.se

HR-strateg Maria Karnell maria.karnell@stadsteatern.stockholm.se (om rekryteringsprocessen)

Facklig företrädare: Gerhard Hoberstorfer gerhard.hoberstorfer@stadsteatern.stockholm.se

Ansökan

Urval sker löpande men vi vill ha din ansökan med personligt brev och CV senast den 16 juli 2017. Du skickar den till ansokan@stadsteatern.stockholm.se Skriv som ärende/rubrik ”Verkställande producent Parkteatern”. Observera att urval kommer att ske löpande.