×
En del av Stockholms stad

Verkställande Producent Forum/Debatt och Film

Kulturhuset Stadsteatern är en del av Stockholm Stad och är en verksamhet för alla stockholmare, unik både ur ett nationellt och internationellt perspektiv. Verksamheten rymmer en mångfald av kulturuttryck, såväl professionellt som eget skapande där kultur utövas, tas in och prövas. Kulturhuset Stadsteatern omfattar ca 450 medarbetare och är därmed en av norra Europas största kulturinstitutioner.

Verkställande Producent Forum/Debatt och Film

Kort om verksamheten

Kulturhuset Stadsteaterns verksamhet har många konstnärliga genrer och två av dessa är Forum/Debatt och Film, som tillsammans utgör en enhet inom organisationen. Enheten producerar årligen närmare 100 panelsamtal, debatter och andra typer av publika möten, ansvarar för Klarabiografen och övrig filmverksamhet i Kulturhuset samt är huvudman för Stockholms Stads Fristadsprogram för hotade författare och kulturutövare.

Dessutom arbetar enheten genreöverskridande med andra avdelningar inom Kulturhuset Stadsteaterns verksamhet, samt driver ett flertal externa samarbeten – allt från utställningar och utbildningsprojekt till internationella festivaler.

Tjänsten som verkställande producent ingår i produktionsavdelningen. Du rapporterar  till Program- och produktionschef, men som verkställande producent i enheten arbetar du tillsammans med Forum/Debatt och Film-chefen.

Arbetsuppgifter

Som verkställande producent har du operativt och ekonomiskt ansvar för den verksamhet som bedrivs på Forum/Debatt och Film. Detta innebär framförallt att ansvara för de produktioner som tas fram på avdelningen. Du är ansvarig för programläggning av Forum/Debatts program tillsammans med den konstnärliga chefen. Du projektleder produktionerna från idéfas till färdigt arrangemang, och ansvarar för, hanterar och rapporterar produktionernas och enhetens övergripande ekonomi. Du upprättar avtal och säkerställer att nödvändiga tillstånd söks. I ansvaret ingår även sedvanliga producentuppgifter såsom att leda, planera och följa upp projekt inom verksamhetsdelen. Även andra arbetsuppgifter med anknytning till hela Kulturhuset Stadsteatern kan förekomma.

Kompetens

Du är högskoleutbildad kultur- eller medieproducent, har annan motsvarande utbildning eller har skaffat denna kompetens på annat sätt. Du väl bevandrad inom samhälls- och kulturfrågor, följer den politiska debatten med stort intresse och omfamnar public service principer om oberoende och opartiskhet. Du har förståelse för såväl konstnärliga processer som behovet av praktisk styrning. Du har erfarenhet av att ha ekonomiskt ansvar. Det är bra om du har erfarenhet av att arbeta i den komplexa miljö som en större organisation innebär, och vi ser gärna sökande med arbetslivserfarenhet utanför kultur- och scenkonstområdet. Det är meriterande om du har arbetat i internationella sammanhang.

Som person är du tydlig, entusiasmerande och drivande. Du har en väl utvecklad samarbetsförmåga, kan ansvara för flera parallella projekt och hålla många bollar i luften samtidigt. Det är viktigt att du är lösningsorienterad.

Kulturhuset Stadsteatern vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Villkor

Anställningen är tidsbegränsad till 31 oktober 2019. Tjänsten är på heltid. Tjänstgöring på kvällar och helger förekommer. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av

Program- och produktionschef Peter Kollarik peter.kollarik@stadsteatern.stockholm.se

HR-konsult Annika Christenson  annika.christenson@stadsteatern.stockholm.se (om rekryteringsprocessen)

Facklig företrädare: Teaterförbundet – Linda Wärme linda.warme@stockholm.se

Akademikerföreningen – Lars Åkesson lars.akesson@stockholm.se

Vi vill ha din ansökan senast den 15 februari per mail till ansokan@stadsteatern.stockholm.se. När du skickar din ansökan skriv som ärende/rubrik "Verkställande producent Forum/Debatt och Film”.