×
En del av Stockholms stad

Projektledare biograf- och filmverksamhet

Kulturhuset Stadsteatern är en del av Stockholm Stad och är en verksamhet för alla stockholmare, unikt både ur ett nationellt och internationellt perspektiv. Verksamheten rymmer en mångfald av kulturuttryck, såväl professionellt som eget skapande där kultur utövas, tas in och prövas. Kulturhuset Stadsteatern omfattar ca 450 medarbetare och är därmed en av norra Europas största kulturinstitutioner.

Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen söker Projektledare biograf- och filmverksamhet

Kort om verksamheten till vilken rekrytering sker

I september 2017 öppnar Kulturhuset Stadsteaterns barn- och ungdomsscen i Skärholmen biograf- och filmverksamhet. Verksamheten kommer i första hand vända sig till barn och unga och bygga på en stark lokal förankring. Visningar kommer att vara både offentliga och skolbio. Verksamheten kommer att starta i begränsad skala men ska med tiden växa till en bredare ingång på filmområdet med exempelvis eget filmskapande.

Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen söker nu en projektledare som ska arbeta med att bygga upp, utveckla och förankra film- och bioverksamheten i Skärholmen med grannskap. Projektledaren kommer att vara en del av arbetslaget i Skärholmen med verkställande producent som chef.

Arbetsuppgifter

Arbetet som projektledare för film och biograf i Skärholmen innebär: 

  • Bygga upp, utveckla och integrera filmverksamheten i den existerande verksamheten i Skärholmen i nära dialog med konstnärlig chef, verkställande producent och scenchef
  • Visst budgetansvar för filmvisningsverksamheten
  • Kontinuerligt framtagande filmrepertoar i samarbete med konstnärlig chef
  • Brett kommunikationsansvar för filmverksamheten i samarbete med kommunikatörer i Skärholmen
  • Initiera nätverk och arbeta aktivt med lokalförankring
  • Bygga upp samarbeten med externa och interna parter (exempelvis filmfestivaler, lokala föreningar, filmaktörer samt Klarabiografen vid Sergels torg)

Kompetens

Vi söker dig med tydlig erfarenhet från film- och biografområdet, från olika typer av visningsverksamhet, men även från distributions- och marknadsföringssidan. Du bör ha god kännedom om de avtal, regler och rutiner som styr biograf- och filmområdet.

Kommunikativ och social förmåga i relation till de olika aktuella målgrupperna är viktiga kompetenser. Du har en förståelse för vad det innebär att arbeta i en kommunalt och politiskt styrd organisation samt ha idéer kring hur en kulturinstitution kan utvecklas i samtiden och framtiden. Ett bredare intresse för kultur och konst av olika slag och erfarenhet av arbete med kulturverksamhet för barn och unga och i relation till skolan är meriterande.

Om du har tidigare förankring i Skärholmen eller geografiskt närliggande områden kommer detta att prioriteras. Det är också meriterande om du vid sidan av svenska, behärskar något eller några av de språk som finns representerade bland de som bor i Skärholmen.

Kulturhuset Stadsteatern strävar efter att vara en jämställd arbetsplats med mångfaldig bredd hos anställda, vilket kommer att vara en parameter i rekryteringen för projektledartjänsten.

Villkor

Anställningsform: 1 års förordnande med möjlighet till förlängning

Omfattning: 100%

Tillträde: 1 augusti 2017

Information om tjänsten lämnas av

Chef: Malin Hjelm malin.hjelm@stadsteatern.stockholm.se , 0739 730 300 

Facklig företrädare: Gerhard Hoberstorfer gerhard.hoberstorfer@stadsteatern.stockholm.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 1 juni 2017. Ansökan ska innehålla personligt brev, samt cv med referenser. Skicka ansökan till ansokan@stadsteatern.stockholm.se. När du skickar din ansökan skriv som ärende/rubrik ”filmprojektledare”.

Ansökningarna kommer att hanteras löpande så intervjuer med sökande kan komma att ske innan sista ansökningsdatum.