×
En del av Stockholms stad

Producent Marionetteatern

Kulturhuset Stadsteatern är en del av Stockholm Stad och är en verksamhet för alla stockholmare, unikt både ur ett nationellt och internationellt perspektiv. Verksamheten rymmer en mångfald av kulturuttryck, såväl professionellt som eget skapande där kultur utövas, tas in och prövas. Kulturhuset Stadsteatern omfattar ca 450 medarbetare och är därmed en av norra Europas största kulturinstitutioner.

Kort om verksamheten

En av Kulturhuset Stadsteaterns enheter är Parkteatern som innefattar de konstnärliga verksamheterna Parkteatern, Kretsteatern, Soppteatern och Marionetteatern. Enheten producerar cirka 600 publika möten per år. Tjänsten som producent för Marionetteatern ingår i enheten och du rapporterar direkt till Verkställande producent och konstnärlig ledning. Som producent i enheten arbetar du väldigt nära den konstnärliga ledning och produktionsteam.

Arbetsuppgifter

Som producent har du operativt och ekonomiskt ansvar för Marionetteatern. Detta innebär framförallt att ansvara för de produktioner som tas fram på avdelningen i nära samarbete med enhetens konstnärliga ledning och scenchef. Du har i samråd med scenchef ansvar för bemanning och planering av föreställningarnas förutsättningar på fast scen och nationell/internationell turné.

Du ansvarar för, hanterar och rapporterar Marionetteaterns ekonomi. I ansvaret ingår sedvanliga producentuppgifter såsom förhandling, avtalsskrivning, rapportering samt att leda, planera och följa upp projekt inom verksamhetsdelen. Producenten för Marionetteatern har också ett övergripande kommunikationsansvar och jobbar med försäljning riktat mot skolor, skapande skola och trycksaksproduktion.

Kompetens

För att lyckas i denna befattning tror vi att du är utbildad scenkonstproducent från StDH, har annan motsvarande utbildning eller har skaffat denna kompetens på annat sätt. Du har förståelse för såväl den konstnärliga processen som behovet av praktisk styrning. Du har lätt för att hantera ekonomi både vad gäller budgetarbete och uppföljning.

Du är självgående med gott ordningssinne och kan göra egna prioriteringar i ditt arbete även under högt tempo. Du är stresstålig och har god förmåga att hålla flera parallella uppdrag i gång samtidigt. Arbetet innebär många sociala kontakter, varför det är av stor vikt att du trivs i mötet med människor. Arbete under sommaren i sol och regn samt kvällar och helger kan förekomma.

Kulturhuset Stadsteatern vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Villkor

Anställningen är en visstidsanställning tom 2018-12-31 med möjlighet till förlängning. Tjänsten är på heltid. Tjänstgöring på kvällar och helger förekommer. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av

Verkställande producent Isabella Roos isabella.roos@stadsteatern.stockholm.se  Tel: 0739-730 811

Facklig företrädare: Urban Riismark, urban.riismark@stadsteatern.stockholm.se Tel: 073-973 03 47

Ansökan

Urval sker löpande men vi vill ha din ansökan med personligt brev och CV senast den 30 april 2018. Du skickar den till ansokan@stadsteatern.stockholm.se Skriv som ärende/rubrik ”Producent Marionetteatern”. Observera att urval kommer att ske löpande.