×
En del av Stockholms stad
Musik
Nynningen
Foto: Pressbild

Arkiverat evenemang:

Nynningen


2 maj 2019 19:30
Årsta Folkets Hus Teater


Gruppen Nynningen som var aktiv 1971–1981 gjorde stort avtryck med albumet För Full Hals, tonsättningar av den ryske poetens Vladimir Majakovskijs dikter. En skiva som fortfarande räknas som ett av sjuttiotalets viktigaste.

Nynningen var proggbandet som verkade tillsammans med andra. Man gjorde fyra egna skivor och medverkade på många andra, bland annat den legendariska Doin the omoralisk schlagerfestival i samarbete med Sillstryparn, en figur från Nationalteaterns alla pjäser. Just den fria teatergruppen Nationalteatern blev återkommande samarbetspartner under många år med Kabarevyer, musikteaterföreställningar och det stora Tältprojektet 1977.

I december 2016 gjorde gruppen bejublad comeback på ett knökfullt Pustervik i Göteborg. På scenen stod gruppen med fyra av originalmedlemmarna från Majakovskijprojektet och skivan För Full Hals, som nu framfördes i sin helhet på scen inför en entusiastisk publik.

Efter återkomsten har gruppen turnerat flitigt över hela landet på festivaler och klubbar.

Tomas Forssell – elgitarr, sång
Bengan Blomgren – elgitarr
Nikke Ström – elbas
Pontus Torstensson – trummor
Thomas Jäderlund – altsax, sång
Hilda Ekstedt – tenorsax, sång


År 2019 ska huset vid Sergels torg renoveras, då flyttar Kulturhuset Stadsteatern ut och öppnar på över tio platser runt om i stan! Årsta Folkets Hus Teater är en av de spelplatser där vi kommer att dyka upp under 2019, läs mer om flytten och nya spelplatser här.

Information

Scen

Årsta Folkets Hus Teater

Speltid

1:30 h, ingen paus

Pris

  • Ordinarie:195 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Årsta Folkets Hus Teater

2019-05-02
torsdag
19:30
8 Platser kvar
BOKA / KÖP