×
En del av Stockholms stad
Musik
The Skatalites
Foto: Pressbild

Arkiverat evenemang:

The Skatalites


Studion


Det legendariska ska-bandet bildades i mitten av 60-talet på Jamaica och är ett av de riktiga originalen i genren.

De var Jamaicas toppmusiker som gick samman efter att ha spelat i andra band och på diverse skivinspelningar. The Skatalites blev genast legendariska, genom att kompa artister som Toots and The Maytals, Prince Buster, The Wailing Wailers med Bob Marley, Peter Tosh och Bunny Wailer. Gruppen har utan tvekan inspirerat otaliga artister inom genrer som till exempel reggae, punk, dancehall och dub.

Efter ett uppehåll på nästan tjugo år omformades bandet i början av 80-talet och har sedan dess ruskat om publik i världens alla hörn.

Sedan starten för över 50 år sedan har bandets väg varit lång och inneburit hårt arbete, och tyvärr har många av originalmedlemmarna lämnat jordelivet. Men The Skatalites kärlek till musiken är stor och så länge fansen uppskattar vad de gör kommer de oförtrutet att fortsätta leverera Jamaicas sound!

Innan och efter konserten med The Skatalites vänder Johan Apel Röstlund från Radical Rhythm Revue vax och plockar fram det absolut bästa ur den tidiga jamaicanska musikhistorien med väskorna fullmatade av calypso, tidig ska, rocksteady och jump up blues.


Åldersgräns: 18 år

Information

Scen

Studion

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

29 september 2018

Pris

  • Ordinarie:320 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Studion

Just nu inga föreställningar inlagda