×
En del av Stockholms stad
Musik
Per Störby Jutbring
Foto: Miki Anagrius

Arkiverat evenemang:

Per Störby Jutbring Ensemble


Hörsalen


Per Störby Jutbrings postklassiska musik kombinerar influenser från klassisk musik och minimalism med elektroniska miljöer, instrument och verktyg. Med en 10 musiker stark ensemble får vi en unik konsert endast för Kulturhuset Stadsteaterns scen!

Per Störby Jutbring känner vi mest igen som musikalisk ledare för New Tide Orquesta (f.d. New Tango Orquesta) som har varit framgångsrika på den internationella kulturscenen i över 20 år. Han har också varit elektroniska popakterna Zeigeist och Pearl Fiction, gjort mängder av musik till teaterföreställningar, jobbat med legender som Sven-Bertil Taube och Povel Ramel och skrivit musik till TV och film (Min lilla syster, Searching For Sugarman, Kim-den skalliga primadonnan).

Senast han spelade på Kulturhuset Stadsteaterns scen var det med hyllade Barbro Hörberg-konserten Med ögon känsliga för grönt tillsammans med Frida Hyvönen, Mattias Alkberg m.fl. Han har släppt 13 egenproducerade album, men det var först 2015 han släppte sitt första egentliga soloalbum Dance Of The Diaper Fairy (i eget namn), där han utvecklade sin postklassiska stil i minimalistiska kompositioner med cello, violin och piano. Albumet hyllades av kritikerna och hans egenproducerade video till titellåten belönades som "Årets Video" på Manifestgalan 2015.Under de senaste åren har han arbetat med den konstnärliga premissen "Mönster/Outside", som en definition av sitt eget utanförskap, och syftar till dynamiken mellan just norm och utanförskap. Musikaliskt innebär premissen att integrera akustiska instrument med elektroniska verktyg och arbeta i en gränsöverskridande postklassisk kontext, att utforska den klassiska musiken på ett populärkulturellt sätt. Det första projektet var ett flerårigt samarbete med det amerikanske danskompaniet Sidra Bell Dance New York som resulterade i dansföreställningen "Mönster Outside" med premiär i New Orleans i vintras.

Med sin nya 10 musiker starka ensemble tar han plats i hörsalen i ett unikt engångstillfälle.

Projektet är ett samarbete med Musikverket och Kulturhuset Stadsteatern.

Medverkande

Johanna Dahl – cello, elektronik
Linnea Hällqvist – violin
Maria Jonsson – viola
Josef Kallerdahl – kontrabas, elbas, elektronik
Andreas Kullberg – cembalo, celeste, piano, synth
Maja Molander – cello
Malin My Wall – violin, elektronik
Livet Nord – violin, elektronik
Knapp Brita Pettersson – violin
Per Störby Jutbring – piano, synth, laptop, elektronik

Press

"… en klar och luftig lek med stämmorna som hos Bach." /Martin Nyström, Dagens Nyheter

"En variation av kärlek och nostalgi. En längtan och en skönhet som man konstant bär inom sig. Det vackra i livet." /Gaffa

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:00 h, ingen paus

Premiär

20 maj 2018

Pris

  • Ordinarie:150 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik

Just nu inga föreställningar inlagda