×
En del av Stockholms stad
Musik

Arkiverat evenemang:

Kaah

Stockholm Soul 2018


Hörsalen


Denna spelning är en intim duokonsert tillsammans med Andy Pfeiler på scenen.

20 år sedan debuten: Kaah är tillbaka med ny musik och konserter. För 20 år sedan kröntes Kaah till Sveriges nya soulkung, med debutalbumet Kaahlender. Nu drar han igång sitt jubileumsår med singeln Visst har vi väl försökt nu? – följd av en miniturnépremiär på Stockholm Soul och ett nytt album.

Soulcirkeln är sluten. 20 år har passerat sedan debutalbumet Kaahlender släpptes våren 1998. Med sitt unika sound stakade han ut vägen för den svenska soulens framtid och gav den en identitet på egna ben.

Förra årets hyllade Jungl-EP var bara uppvärmningen inför detta jubileumsår 2018, som ser ut att bli Kaahs mest intensiva år på länge. Flera låtsläpp är planerade under våren och sommaren, och de kommer följas av ett albumsläpp i höst. Artistens första sedan 2013.20 april nådde singeln Visst har vi väl försökt nu? omvärlden.
– När vi skalar av allt, så återstår bara essensen av en låt och dess historia, säger Kaah själv om låten.

Lyssa på Visst har vi väl försökt nu? på Spotify >

Kaah har alltid gått sin egen väg och vägrat fastna i rådande eller redan färdiggjutna soulformer. 2018 är den musikaliska attityden friare och kanske mer flytande funkig än någonsin. Personliga livsperspektiv, socialt engagerade budskap, kärleksteman och en musikalisk mosaik i lekfull framåtrörelse för tankarna till lika delar Sly & The Family Stones klassiska There's a Riot Goin’ On och ett modernt mästerverk som Kendrick Lamars To Pimp A Butterfly.

Smakprov från det kommande albumet utlovas när Kaah spelar live på Stockholm Soul.

Stockholm Soul är Sveriges nya festival för modern soul. Vi vill lyfta fram de mest intressanta akterna på soulscenen idag och skapa en festivalupplevelse för alla som älskar svart musik av alla former. R&B, hiphop, funk, gospel, jazz och futurebeats – alla innehåller de soul! Hybrider av dessa genrers skapar den nya tidens soulmusik där det viktiga sitter i känslan, inte etiketten.
Läs mer om Stockholm Soul >


18-årsgräns
Dörrar 18:00

Konsertstart 19:00

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:10 h, ingen paus

Premiär

25 april 2018

Pris

  • Ordinarie:325 kr
  • Upptäck DN:245 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik

Just nu inga föreställningar inlagda