×
En del av Stockholms stad
Musik
Tingsek
Foto: Jens Nordstrom

Arkiverat evenemang:

Tingsek


Stora scenen


litet stort gammalt nytt mjukt hårt rakt krokigt fint fult
En musikföreställning med Magnus Tingsek & Oscar Johansson

Tingsek har sedan tidigt 2000-tal gett sin publik svensk soul med influenser av amerikansk tradition. Genom sitt mångfacetterade låtskrivande blev Tingsek snabbt en favorit hos fansen.

2016 släppte Tingsek albumet Amygdala, hans första soloalbum på över fem år. På albumet möter vi en djup och medveten Tingsek, med ett extremt välgjort musikaliskt arbete och en nostalgisk, men hoppfull och melodisk soul som lämnar en med känslan att man vill ha plattan på repeat.

Titeln Amygdala kommer från namnet på den plats i hjärnan som bearbetar minnen, känslor och nostalgi. "De tonerna jag hör när jag minns min barndom - de har jag fångat och gjort låtar av." Det är ett helt igenom medvetet album. Självsäkert, kaxigt och samtidigt nostalgiskt med ackordföljder inspirerade av både klassik musik, folkmusik, psalmer och klassisk RnB. Soulen står i förgrunden – med svensk urskog i bakgrunden.

"Efter att ha varit ute och spelat med ett sjumannaband i många år så blev jag sugen på att göra någonting mer avskalat. Jag ville ta det tillbaka till mina första år på vägarna för 15 år sedan fast med material i bagaget från sex skivor och många hundra gig senare. Så blev det. Jag tar med mig min vän Oscar Johansson på klaviatur och tillsammans kommer vi att spela låtar från alla mina år som artist och berätta lite om hur och varför jag har gjort dom valen jag gjort. Varför Led Zeppelin, Depeche Mode, Stevie Wonder, Blur och D’angelo alla inspirerat mig till det jag blev musikaliskt och varför jag fortfarande söker efter nya uttryck hela tiden. Framförallt så kommer vi att spela musik från låtlistan alla ska få vara med att bestämma. Jag ser fruktansvärt mycket fram emot detta och hoppas att ni gör detsamma. Vi ses i höst - Magnus"

Information

Scen

Stora scenen

Speltid

1:20 h, ingen paus

Premiär

14 september 2017

Pris

  • Ordinarie:340 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Stora scenen

Just nu inga föreställningar inlagda