×
En del av Stockholms stad
Musik
Shabaka and the Ancestors
Foto: Leeroy Jason

Arkiverat evenemang:

Shabaka & The Ancestors


Hörsalen


Afrofuturistisk jazz från Sydafrika och England under ledning av Shabaka Hutchings.

Shabaka Hutchings är saxofonist, bandledare och kompositör och en del av Londons inre cirkel av yngre jazzmusiker och stadens blomstrande improviserade musikscen.

Shabaka And The Ancestors-albumet The Wisdom of Elders är ett samarbete mellan Hutchings och en grupp sydafrikanska jazzmusiker som han länge beundrat. Hans länk till gruppen var Mandla Mlangeni som han lärt känna under sina frekventa resor till Sydafrika under åren. Albumet är inspelat under en enda dag, då gruppen införlivade sitt sydafrikanska arv med hjältar som Zim Ngquwana och Bheki Mseleku för att skapa sin egen version av den amerikanska jazztradition som omkonfigureras i Hutchings kompositioner.

Shabaka ville gå utöver givna jazzstorheter och dra influenser från många andra källor; karibisk calypso, centralafrikanska sångstrukturer och sydafrikansk Ngunimusik spelar alla en roll.  Att sammanföra dessa idéer med sina bandmedlemmars bidrag är, förklarar han, avgörande för vad han ser i rollen som en albumartist.

Shabakas huvudsakliga projekt är gruppen Sons of Kemet, som vann 2013 MOBO Award för Jazz Act of the Year. I juni 2014 var Shabaka inbjuden att spela med Sun Ra Arkestra, och spela in en session för BBC Radio 3. Han har uppträtt och spelat in med Courtney Pine Jazz Warriors, Mulatu Astatke och Heliocentrics, Polar Bear och Soweto Kinch. Några av de många renomerade musiker som han har delat scen med är Jack DeJohnette, Charlie Haden and the Liberation Music Orchestra, Louis Moholo, Evan Parker, King Sunny Ade och Orlando Julius för att nämna några.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

2 november 2017

Pris

  • Ordinarie:270 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Hörsalen

Just nu inga föreställningar inlagda