En del av Stockholms stad
Musik

Arkiverat evenemang:

Mostar Sevdah Reunion presenterar Sreta


17 november 2017 20:00
Studion


Pionjärerna i den bosniska World Music-scenen, The kings of Sevdah, presenterar en balkanhemlighet – den 70-årige sångaren Milutin Sretenović, Sreto, som för två år sedan fångade publikens hjärtan i talangshowen "Det är aldrig försent".

Mannen, som med med samma intensitet, energi och glöd, sjunger sånger av de mest kända artister, såväl artister från Balkan som andra världsartister. Allt från den legendariska kungen av romsk musik, Šaban Bajramović, till Gypsy Kings till Louis Armstrong.

Den mest logiska konsekvensen av Sretos framgångar var ett möte med Dragi Šestić, producenten och grundaren av bandet, som erbjöd honom ett samarbete med Mostar Sevdah Reunion på deras nya album.Albumet är efterlängtat på World Music-scenen, vilket bekräftas av plats nummer ett två månader i rad på Etnoclud, i två kategorier, audio och video.

Hela det här projektet har stigit i popularitet till den grad att den legendariske bosniske regissören och filmproducenten, Ademir Kenović just nu filmar en dokumentär om det.

Kvällen bjuder på fem virtuoser från Mostar:

Mišo Petrović – gitarr
Gabrijel Prusina – piano
Ivan Radoja – fiol
Marko Jakovljević – bas
Senad Trnovac – trummor

Tillsammans med Sreto (sång) kommer dessa fem förstklassiga musiker att bjuda på en två timmar lång musikalisk resa genom bosnisk sevdah sång samt balkansk och romsk musik.

DJ ZOKA inleder och avslutar kvällen med bästa balkan hits.


Endast ståplats

Dörrarna öppnas 19:00
Konsert 20:00

Information

Scen

Studion

Speltid

2:00 h, ingen paus

Pris

  • Förköpsrabatt:300 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Studion

2017-11-17
fredag
20:00
562 Platser kvar
BOKA / KÖP