×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Michael Ondaatje
Foto: Beowulf Sheehan

Arkiverat evenemang:

Michael Ondaatje (Kanada)

I samtal med Sofia Nyblom


16 april 2019 19:00
Årsta Folkets Hus Teater


Möt poeten och författaren Michael Ondaatje i samtal med Sofia Nyblom. Ondaatje debuterade 1967 med diktsamlingen The dainty monsters. Sedan dess har han gett ut ett stort antal romaner, bland andra Den Engelska Patienten (1992), som senare blev en Oscarsprisad film.  

2019 är Michael Ondaatje aktuell med romanen Lyktsken. Han har tilldelats den högsta hedersutmärkelsen av Kanada samt fått ett stort antal priser; som Booker Prize och Giller Prize. Michael Ondaatje är född i Colombo, Sri Lanka och flyttade till Kanada 1962.

Sofia Nyblom är kulturjournalist, radioproducent, kritiker i Svenska Dagbladet och även producent till ett antal musikfilmer för SVT. Bland annat har hon gjort tv-dokumentären Orfeus röst där hon följde koreografen Mats Eks operadebut.

Om Lyktsken

I London efter krigsslutet blir tonåringarna Nathaniel och Rachel övergivna av sina föräldrar, som i all hast måste lämna staden. Ansvaret för att ta hand om syskonen faller på en man de aldrig tidigare träffat. Han kallas Nattfjärilen och framstår omedelbart som en synnerligen olämplig beskyddare av två ungdomar. Nathaniel och Rachel misstänker att han är kriminell, och blir än mer övertygade när de lär känna hans excentriska vänner, som samtidigt skapar en viss trygghet.

En samling män och kvinnor med en gemensam historia av kriget som alla, på sitt sätt, verkar ha bestämt sig för att skydda dem. Men är de vuxna verkligen vilka de påstår sig vara och från vad behöver ungdomarna skyddas? När Nathaniel i vuxen ålder försöker förstå åren efter kriget och hans mors roll i det, är hans minnen bedrägliga och familjens hemligheter djupt fördolda.

Samtalet görs i samarbete med Natur och Kultur. Lyktsken är översatt av Andreas Vesterlund.År 2019 ska huset vid Sergels torg renoveras, då flyttar Kulturhuset Stadsteatern ut och öppnar på över tio platser runt om i stan! Årsta Folkets Hus Teater är en av de platser där vi kommer att dyka upp under 2019, läs mer om flytten här.

Information

Scen

Årsta Folkets Hus Teater

Speltid

1:15 h, ingen paus

Pris

  • Ordinarie:140 kr
  • Stud. från 26 år:110 kr
  • Pensionär:110 kr
  • Ung under 26 år:110 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen, Årsta Folkets Hus Teater

2019-04-16
tisdag
19:00
116 Platser kvar
BOKA / KÖP