×
En del av Stockholms stad
Litteratur
David Sedaris
Foto: Ingrid Christie

Arkiverat evenemang:

David Sedaris (USA)

I samtal med Ika Johannesson


18 mars 2019 19:00
Årsta Folkets Hus Teater


Möt den amerikanske komikern och författaren som fått miljontals fans världen över med podcasten This American Life – David Sedaris, i samtal med Ika Johannesson.

Sedaris är en av de absolut populäraste skribenterna i USA idag. I podcasten This American Life och i sina essäer i The New Yorker beskriver han ofta dråpligt och brutalt ärligt vår samtid. Sedaris hämtar inspiration från sin egen familj och allt som hör vardagen till; jobb, utbildning och relationer. 2001 fick David Sedaris ta emot Thurber Prize for American Humor som varje år tilldelas den bästa, och mesta, humoristiska skribenten i USA.

Ika Johannesson är kulturjournalist, publicist, programledare och författare.

Om Calypso

När David Sedaris köper ett sommarställe nära havet ser han avkopplande semestrar, brädspel och bad framför sig. Och livet på The Sea Section, som han kallar det, är precis så idylliskt som han drömt om. Men en liten detalj kvarstår: det är omöjligt att ta semester från sig själv, och så gott som omöjligt att ta semester från sin familj.    

I Calypso rannsakar Sedaris åldrande, politisk korrekthet och döden. Calypso är en både mörk och varm bok och har blivit unisont hyllad av kritiker världen över.

Press

"Calypso är både roligare och mer hjärtskärande än någon annan bok på marknaden"
– Guardian

"Sedaris is practically his own genre now."
– Washington Post       Samtalet görs i samarbete med Mondial. Calypso är översatt av Eric MacQueen.År 2019 ska huset vid Sergels torg renoveras, då flyttar Kulturhuset Stadsteatern ut och öppnar på över tio platser runt om i stan! Årsta Folkets Hus Teater är en av de platser där vi kommer att dyka upp under 2019, läs mer om flytten här.

Information

Scen

Årsta Folkets Hus Teater

Speltid

1:15 h, ingen paus

Pris

  • Ordinarie:110 kr
  • Stud. från 26 år:90 kr
  • Pensionär:90 kr
  • Ung under 26 år:90 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen, Årsta Folkets Hus Teater

2019-03-18
måndag
19:00
Utsålt