×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Om Sherlock Holmes, Lord Peter Wimsey och Kommissarie Maigret

Arkiverat evenemang:

Om Sherlock Holmes, Lord Peter Wimsey och Kommissarie Maigret

Klassikersalongen


Foajé 3


I Klassikersalongen samtalar författare, litteraturkritiker och kulturskribenter om moderna klassiker och äldre pärlor.

Sherlock Holmes, Lord Peter Wimsey och kommissarie Maigret. Det är inte en dag för tidigt att vi får en helkväll kring denna problemlösande trio herrar, som roat läsare över hela världen. Nej, de kände inte varandra och frågan är om de skulle ha trivts i samma rum? Vad tror aftonens medverkande?

Samtalsledare: Lotta Olsson, DN. Deltagare: Mattias Boström och Agnes Lidbeck.

Samtalet kretsar kring följande titlar:

Från Holmes till Sherlock av Mattias Boström (Piratförlaget, 2013), nyligen nominerad till både Edgar Award och Agatha Award, och en ny förlängd utgåva är på gång, Sir Arthur Conan Doyles En studie i rött (1887) och Baskervilles hund (1902), Dorothy L. Sayers De nio målarna (1934) och Kamratfesten (1936), samt Georges Simenons Maigret och hans mord (1948) och Maigret gillrar en fälla (1955).

Lotta Olsson är kritiker på DN Kultur och redaktör för barnböckerna. Hon skriver också krönikor och kåserier. Hon har tidigare samtalat med Jo Nesbø och Ulf Stark.

Mattias Boström är en av Skandinaviens ledande Sherlock Holmes-kännare och valdes 2007 in i världens förnämsta Holmessällskap, The Baker Street Irregulars, där han även prisbelönats för sina texter om detektiven.

Agnes Lidbeck är född 1981 och bor i Stockholm. I hennes uppmärksammande två romaner Finna sig (2017) och Förlåten (2018) undersöker hon vad det innebär att vara kvinna idag. Hon medverkar även regelbundet i DN. 

Information

Scen

Foajé 3

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

24 september 2018

Pris

  • Ordinarie:110 kr
  • Stud. från 26 år:90 kr
  • Pensionär:90 kr
  • Ung under 26 år:90 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur

Just nu inga föreställningar inlagda