×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Leïla Slimani
Foto: Catherine Hélie © Editions Gallimard

Arkiverat evenemang:

Leila Slimani (Frankrike)

I samtal med Malin Ullgren, DN


23 maj 2018 19:30
Hörsalen


En magnetisk roman om en katastrof i en barnfamilj. Leïla Slimanis Vaggvisor blev en sensation då denna psykologiska spänningsroman tilldelades Frankrikes främsta litterära pris Goncourtpriset.

Leila Slimani samtalar på engelska med Malin Ullgren.


Paris blir ett mikrokosmos där klass, etnicitet och skillnaden mellan förort och innerstad tydligt framträder. Romanen genomsyras även av konflikten i det moderna föräldraskapet, hur kombinera barn, arbete och ett ständigt dåligt samvete?

Fransk-marockanska Leïla Slimanis andra roman blev en skräll i det litterära Frankrike då den vann Goncourtpriset. Den har samma psykologiska spänningsnerv som Gillian Flynns Mörka platser och blev en bestseller med snart 600 000 sålda exemplar. Den översätts nu i 36 länder och ut ges ut på svenska i april.

Leïla Slimani (född 1981) är journalist och författare, uppvuxen i Marocko och bor sedan snart tjugo år i Paris. 2014 utkom hennes debutroman Dans le jardin de l'ogre.

Malin Ullgren är kritiker, krönikör och litteraturredaktör för Boklördag i DN. Hon ahr tidigare samtalat med bland andra Graham Swift och Rosa Liksom.

I samarbete med Natur & Kultur. Vaggvisor är översatt av Maria Björkman.

Internationell författarscen är Sveriges äldsta scen för internationella författare, med efterföljare i Malmö, Göteborg, Umeå, Århus och Köpenhamn. Sedan starten 1998 har över 550 författare besökt författarscenen på Kulturhuset Stadsteatern.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Pris

  • Ordinarie:110 kr
  • Stud. från 26 år:90 kr
  • Pensionär:90 kr
  • Ung under 26 år:90 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Hörsalen, Internationell författarscen

2018-05-23
onsdag
19:30
141 Platser kvar
BOKA / KÖP