×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Geir Gulliksen
Foto: Baard Henriksen

Arkiverat evenemang:

Geir Gulliksen (Norge)

I SAMTAL MED ANDREAS NORMAN


Foajé 3


Geir Gulliksens Se på oss nu är en berättelse om hur lätt vi människor knyter an till varandra och hur fort det ibland kan gå i livet, om att mista sig själv till en annan. Och hur svårt det kan vara att plocka upp sig själv efteråt.

Passionen kan slå till när man minst anar det. 50-årige Hans i Se på oss nu, har varit gift med Ingunn sedan han var trettiosex år. När romanen tar sin början ser Hans sig själv och Ingunn på en videoinspelning från ett bröllop och det får honom att fundera på exakt hur lyckligt gift han är. På bröllopet träffar Hans nämligen den mycket yngre Harriet.

Det blir nödvändigt för honom att reda ut vad den gryende relationen med Harriet egentligen betyder. Är det kärlek eller är det ett simpelt begär? Kan det vara båda sakerna på samma gång? Hur är det egentligen, kan man äta kakan och ha den kvar? Hans mår ju trots allt så mycket bättre nu sedan han träffat Harriet, det borde väl vara bättre även för hustrun. Hans måste bara komma på hur han ska undersöka sina egna känslor utan att Ingunn blir sårad.

Geir Gulliksen har som poet, romanförfattare, essäist och förläggare satt sin prägel på norsk litteratur under flera decennier. Geir Gulliksens förra roman, Berättelse om ett äktenskap, som var hans första på svenska, fick ett stort genombrott både i hemlandet Norge och i Sverige. Berättelse om ett äktenskap nominerades till Nordiska rådets litteraturpris 2015. Nu är han aktuell med en ny roman som kommer ut samtidigt i Norge och Sverige. Han gästade Internationell författarscen 2016.

Andreas Norman är författare och f.d. diplomat, och har bl.a. arbetat med terrorismbekämpning och med svensk utrikespolitik gentemot MENA-regionen under den s.k. arabiska våren. Hans senaste böcker är En rasande eld, 9,3 på Richterskalan och De otrogna. Han har tidigare samtalat med Geir Gulliksen, Riad Sattouf och David Grossman.

I samarbete med Wahlström & Widstrand. Se på oss nu är översatt av Urban Andersson.  

Internationell författarscen är Sveriges äldsta scen för internationella författare, med efterföljare i Malmö, Göteborg, Umeå, Århus och Köpenhamn. Sedan starten 1998 har över 550 författare besökt författarscenen på Kulturhuset Stadsteatern.

Information

Scen

Foajé 3

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

25 september 2018

Pris

  • Ordinarie:110 kr
  • Stud. från 26 år:90 kr
  • Pensionär:90 kr
  • Ung under 26 år:90 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda