×
En del av Stockholms stad
Konst/Design

Arkiverat evenemang:

Uppdrag kostym!


16 juni - 20 augusti 2017
Våning Plattan • Fri Entré


I vår sommarutställning Uppdrag Kostym! presenteras ett antal kostymer från dansföreställningar signerade koreografen Kenneth Kvarnström, tillika danschef vid Kulturhuset Stadsteatern.

Kostymerna är skapade av Astrid Olsson och Lee Cotter, två prisbelönta designers med lång bakgrund inom design och mode. De har bland annat grundat varumärket V Ave Shoe Repair som de framgångsrikt drev under tio år. Astrid Olsson och Lee Cotter arbetar både med ready-to-wear och unika plagg för scenkonstframträdanden. Svart är favoritkulören som de menar förmedlar en speciell sorts magi, som skapar mellanrum och lämnar utrymme för åskådarens egna tolkningar och fantasier. Svart som färg, och ickefärg. 

I Uppdrag Kostym! återfinns former som rört sig över scenen i från huvudsak föreställningarna Det var inte jag. Igen och TRE. Kostymer som syns, som balanserar på gränsen till skulptur.

PRESS

»I dagsljuset framträder detaljer tydligare, och kostymerna går från att vara redskap i en föreställning till att själva inta huvudrollen.«
Expressen

»Fantasieggande utställning«
alltomstockholm.se

ÖPPETTIDER
Måndag–fredag 9–19
Lördag–söndag 11–16