×
En del av Stockholms stad
Film
Stockholms filmskola: Madeleine Ekman

Arkiverat evenemang:

Stockholms filmskola: Madeleine Ekman

Samtal och film


Klarabiografen


Måndag 8 maj är det dags för nästa omgång av Stockholms Filmskolas inspirationsseminarier för unga filmentusiaster. Då samtalar Andrea Reuter, filmrecensent och programledare med producenten och VD:n för Zentropa Sweden, Madeleine Ekman.

Seminarier är ett viktigt komplement till den praktiska undervisningen på Stockholms Filmskola. En mängd framgångsrika regissörer, fotografer, manusförfattare, producenter, klippare m.m. har tagit sina första steg där. Vi har bjudit in några av dem för att berätta om det som inspirerar dem, för att prata om film och förutsättning för film i Sverige och i Europa.

Nu välkomnar vi Madeleine till Klarabiografen för ett inspirerande samtal! 

Madeleine Ekman är en av de många studenter från Stockholms Filmskola som har gjort en framgångsrik karriär. Madeleine är producent/coproducent och har över 30 produktioner bakom sig, varav flera av Lars von Trier. Efterskalv vann en Guldbagge för bästa film och bästa regi. Just nu arbetar hon med Triers kommande långfilm The House That Jack Built som spelas in i Dalsland senare i vår. Madeleine är idag vd för Zentropa Sweden.

Efter samtalet med visas Efterskalv!

 

Om filmen:

Efter att ha avtjänat ett fängelsestraff på en ungdomsanstalt återvänder John (Ulrik Munther) till sin hemby för att börja ett nytt liv. Han flyttar hem till sin far, som har svårt att hantera skammen för sin son. För Johns brott är varken glömt eller förlåtet i byn. John känner sig övergiven av de som stått honom närmast och i takt med att hopplösheten ökar så växer också ilskan. Samma ilska som skickade honom i fängelse. Oförmögen att lämna det förflutna bakom sig tar John beslutet att konfrontera situationen en gång för alla.

Originaltitel: Efterskalv
Genre: Drama
Längd: 1 tim 40 min
Land: Sverige
Produktionsår: 2015
Text: Otextad
Tal: Svenska
Regi: Magnus von Horn
Producent: Madeleine Ekman
Medverkande: Ulrik Munther, Mats Blomgren, Ellen Jelinek m fl.
Visningsformat: DCP

Information

Scen

Klarabiografen

Premiär

8 maj 2017

Pris

  • Ordinarie:70 kr
  • Pensionär:70 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Film, Klarabiografen

Just nu inga föreställningar inlagda