×
En del av Stockholms stad
Film
Shapeshifters

Arkiverat evenemang:

Shapeshifters

Film & samtal om migration, identitet och hur vi tillsammans kan skapa tillhörighet bortom nationsgränser


Klarabiografen


FILM: Shapeshifters

När filmskaparen Sophie Vuković stöter på en gammal vän från högstadiet framkallar det minnen från uppväxten, migration och deras delade tid. Från forna Jugoslavien via Australien till Sverige följer vi Sophie Vuković i en personlig utforskning av vad det innebär att tillhöra en globaliserad värld.

Shapeshifters väver ihop dokumentära bilder och hemmavideor med fiktion i en drömsk coming-of-age berättelse om tonårsvänskap som gränsar till kärlek och längtan efter det som aldrig blev. Om föräldrar och mangaserier, om systerskap och hur man tillsammans skapar en gemenskap bortom nationsgränser.  

14.00 Film: Shapeshifters av Sophie Vuković
15.15 Hur skapar vi tillhörighet bortom nationsgränser?

SAMTAL: Hur skapar vi tillhörighet bortom nationsgränser?

Vad betyder det att inte känna sig hemma där man är född och uppvuxen? Och på vilka sätt kan språket, litteraturen och konsten vidga föreställningen om hem? Samtalet tar vid där filmen slutar, och fokuserar på möjligheter och strategier för hur vi kan att bryta mellanförskapet. 

Samtal med Mara Lee, författare och poet, Daphne Arbouz, genusvetare och doktorand i beteendevetenskap och lärande samt en av ursprungsmedlemmarna i Mellanförskapet, Samuel Girma, kulturarbetare, aktivist och medgrundare till Black Queers Sweden och Sophie Vuković, filmskapare och konstnär.

Om filmen:

Genre: Dokumentär
Regi: Sophie Vukovic
Land: Sverige
Språk: Svenska
Längd: 85 minuter
Produktionsår: 2017

Information

Scen

Klarabiografen

Premiär

21 oktober 2017

Pris

  • Ordinarie:120 kr
  • Pensionär:96 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Film, Klarabiografen

Just nu inga föreställningar inlagda