En del av Stockholms stad

Om TioTretton

TioTretton är en oas full med böcker för dig mellan 10 och 13 år. Förutom att kura in dig på någon av våra mysiga läsplatser kan du också pyssla, tecka, utforska vårt kostymförråd eller inte göra någonting alls.

Bibliotekskort 

För att kunna låna album och böcker på TioTretton behöver man ett lånekort från Stockholm stadsbibliotek. Med kortet kan du också låna en Ipad eller en bärbar dator, en videokamera eller en ritplatta. För att skaffa ett bibliotekskort behövs målsmans underskrift om du är under 18 år.

Lånar man något hos oss går det bra att lämna tillbaka det på alla bibliotek inom Stockholm stad. Man kan även lämna tillbaka böcker hos oss som man lånat på ett annat bibliotek. Om du inte har ett rött bibliotekskort så kan du klicka på kortet ovanför, fylla i formuläret och ta med legitimation vid ditt nästa besök så fixar vi ett kort till dig.

På biblioteket.se kan du leta efter böcker, filmer, skivor med mera, och se var du kan låna dem. Du kan även reservera det du vill låna och hämta ut det här.  För barn är det gratis att reservera böcker.

KAN MAN LÅNA TELEFONEN PÅ TIOTRETTON?

Ja! Vill man ringa någon vuxen kan man alltid låna vår fasta telefon. Man får också självklart ha sin mobil med sig in i bibliotek. Vill man som vuxen ringa till TioTretton kan man ringa: 08-506 202 92.

MATSÄCK

Om man ska vara länge på TioTretton kan det vara bra att ta med sig något att äta.

TUNNELBANA

Nu under vintern blir det mörkt på kvällarna och om någon vill bli följd till tunnelbanan så är det bara att säga till någon i personalen.

FÖR DIG SOM ÄR VUXEN

Det finns inte så många ställen i stan som bara är för den som är 10 till 13 år, men TioTretton är en sån plats. Därför får inte vuxna följa med in. Men man får så klart titta in och snacka med personalen. Det finns massor av kul för vuxna i närheten, bland annat Serieteket, Bibliotek Film & Musik, ett café och utställningar

FÅR VUXNA LÅNA BÖCKER PÅ TIOTRETTON?

Ja absolut! Vill man låna en bunt böcker att ta med på semestern eller hitta spännande barn- och ungdomsböcker är man välkommen till oss. Vuxengränsen gäller fortfarande men det är bara att be personalen att hämta en viss bok eller ge tips på nya böcker.

RUM FÖR BARN

På våning 4 finns Rum för Barn som är ett bibliotek för barn från 0–9. Det är ett bibliotek för hela familjen så är man flera olika åldrar och vill uppleva ett bibliotek tillsammans är detta en fantastisk plats.

FRÅGOR OCH FUNDERINGAR

Undrar ni över något eller har frågor och funderingar är ni alltid välkomna att maila oss på tiotretton@stockholm.se, ringa oss på 08-506 202 92 eller komma till TioTretton och prata med oss!